Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Pojkar

Tyresögymnastikens pojkblock har vuxit snabbt och består nu av ca 90 pojkar födda 2009 och tidigare. De yngsta tränar 1 gång i veckan och för de lite äldre finns det möjlighet till träning både 2 och 3 ggr i veckan.

 

Gymnastikskola 1

I gymnastiksalen använder vi oss av olika redskap i hinderbanor och stationer. Vi dansar och leker lekar som bl.a. tränar motoriken, rumsuppfattning, kroppskontroll, koordination och samarbete. Pojkarna får träning i att lyssna på och följa instruktioner. Vi tränar grundläggande redskapsövningar på trampett, matta, plint etc med sikte mot att senare tävla. Som vuxen deltar man vid behov och hjälper då till med alla barn i gruppen.

 

Gymnastikskola 2

GS2 Lila och Rosa grupp

Det här är en fortsättningsgrupp för de pojkar som vill träna mer än 1 g/v. Här kan man även starta direkt som nybörjare.

 

På träningarna övar vi på allt ifrån grundpositioner till volter. Vi övar på att lyssna till och följa instruktioner samt att förbättra oss i gymnastik.

 

GS2 P Svart

Det här är en tävlingstrupp för pojkar som kommit längre i sin gymnastiska utveckling. Målövningar är rondat flickis och frivolt på tumbling samt överslag och sträckt frivolt i trampett.

 

Pojktruppen 2002-2004

 

Här finns det pojkar som tränar både 2 och 3 ggr/v.  Alla siktar på att tävla 1-2 gånger per termin. I pojktruppen finns det övningskrav på nedanstående övningar.

  • Handstående
  • Hjulning
  • Handvolt
  • Rondat flickis
  • Frivolt hjulning
  • Grupperad och sträckt frivolt på trampett
  • Överslag på Pegasus

 

Kontaktuppgifter Pojk-blocket:

 

Ansvarig: Sofie Trygg

E-post: Sofie Trygg

Tel. 0703-15 23 27 (efter kl. 17.00)

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Mer om oss
Sponsorer och samarbeten
Bingo Avesta