SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ny policy för säkerhetskontroll av ledare genom utdrag ur belastningsregistret
2019-10-31 22:28
Från och med 1 november har Tyresögymnastiken en ny regel som säger att alla ledare över 15 år ska visa upp ett utdrag ur Polisens belastningsregister. Utdraget ska visa att man inte är dömd för brott som är olämpliga när man har kontakt med barn. 

Policyn hänger ihop med Riksidrottsförbundets nya regler för att skapa trygga idrottsmiljöer och med att FN:s Barnkonvention blir lag nästa år. Riksidrottsförbundet antog tidigare i år nya riktlinjer som säger att föreningar ska begära ut utdragen av alla ledare och andra som har kontakt med barn. 

Den som inte visat upp ett utdrag inom anvisad tid kommer att pausas från uppdrag i föreningen. Policyn gäller alla ledare i Tyresögymnastiken.

Så här går det till: 
  • Varje ledare måste gå in på Polisens webbplats och göra en ansökan om att få ett registerutdrag. Ansökan ska skrivas ut, undertecknas och skickas in till Polisen. Blanketten heter 442.14. 
  • Underskriven ansökan kan skickas via post eller fotograferas och skickas via e-post till Polisen. 
  • När utdraget från belastningsregistret kommit till ledaren med posten ska det visas för en av representanterna för Tyresögymnastikens styrelse vid någon av tiderna som anges här. 
  • Den som tittar på utdraget kommer notera att utdraget visats och vilket datum det har gjorts. 
*****************************************************************
HÄR HITTAR DU ANSÖKAN OCH MER INFORMATION


*****************************************************************

 
Mer om oss
Sponsorer och samarbeten