SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Visselblåsartjänsten - lyssnar på aktiva och ledare
2020-09-12 15:36
Tyresögymnastiken vill erbjuda trygga idrottsmiljöer för både aktiva, föräldrar och ledare. Vi vill påminna om att man alltid kan höra av sig till gruppansvarig, blockansvarig eller till styrelsen för att berätta om något som inte är bra.  

Idrottsrörelsens värdegrund har arbetats fram av Riksidrottsförbundet och gäller också i Tyresögymnastiken. Värdegrunden pekar på vad som är viktigt för att skapa trygga idrottsmiljöer. Den består av fyra grundläggande principer: 

  • Glädje och gemenskap
  • Demokrati och delaktighet
  • Allas rätt att vara med
  • Rent spel
I Tyresögymnastiken ansvarar medlemmarna och ytterst styrelsen för att föreningen följer idrottsrörelsens värdegrund. Det kan dock finnas känsliga ärenden då man inte vill eller vågar berätta den normala vägen, men ändå vill göra sin röst hörd. Genom visselblåsartjänsten erbjuder Riksidrottsförbundet en möjlighet att berätta om misstankar om avvikelser från värdegrunden inom idrotten. Tjänsten är viktig för att minska risker och för att upprätthålla förtroendet för hela idrottsrörelsens verksamhet.

Visselblåsartjänsten kan nås via telefon eller genom ett formulär som nås via Riksidrottsförbundets webbplats. Meddelanden kan lämnas öppet eller anonymt.


Nyhetsarkiv
Personalförändring2020-10-02 09:04
 
Mer om oss
Sponsorer och samarbeten