SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ny information om träning v 10 för att minska smittspridning
2021-03-06 11:55

Vi vill uppmana alla som har varit på resa under sportlovet eller träffat personer utanför den närmaste familjen att avstå från träning under vecka 10. Detta för att minska risken för smittspridning. 

 

Smittspridningen ökar åter i Stockholm och det finns en klar risk att perioden efter sportlovet kan leda till ytterligare ökad spridning. 

 

Istället för att ställa in all träning utgår Tyresögymnastiken från inriktningen från Gymnastikförbundet Öst som uppmanar alla aktiva och ledare att ta ansvar och avstå från träning om man varit på resa eller träffat fler människor under sportlovet. 

 

Om du vet med dig att du har umgåtts med människor utanför den närmaste familjen ska du avstå från träning under vecka 10. 

 

Tyresögymnastiken följer precis som tidigare de råd och riktlinjer som Folkhälsomyndigheten, Gymnastikförbundet och Tyresö kommun ger ut. Tyresö kommun har gått ut med riktlinjer om distansundervisning för högstadier och gymnasieskolor under vecka 10. Vi har som förening gjort bedömningen att träningen kan hållas under vecka 10 om träningen genomförs på ett smittsäkert sätt, tillsammans med det nya tillägget om att de aktiva och ledare haft fler kontakter under sportlovet ska avstå från träningen. 

 

Sedan tidigare gäller följande för att minska smittspridningen: 

  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls.
  • Om man blir sjuk under en idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
  • Alla aktiva ska byta om hemma före och efter aktiviteter.
  • Föräldrar lämnar och hämtar utanför hallarna.
  • Fysisk kontakt undviks på träningar.
  • Aktiva och ledare ska inte dela utrustning såsom vattenflaskor med varandra.
  • Redskap torkas av efter varje grupp.
  • Alla uppmanas att vara extra noga med att tvätta händerna.

 

Länkar till mer information

Med vänlig hälsning
Styrelsen i Tyresögymnastiken


Nyhetsarkiv
Personalförändring2020-10-02 09:04
 
Mer om oss
Sponsorer och samarbeten