SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skada och försäkring
Här presenteras rutiner och handlingsplan för gymnaster, ledare och föräldrar i Tyresögymnastiken. 

Gör så här vid skada

Om en gymnast skadar sig under träning/tävling, ska ledare meddela förälder och kansliet vad som hänt. Ledare ansvarar för att följa upp gymnasten efter skadan med gymnast och förälder. 

 

Vid skada fylls en skadeanmälan i och skickas till försäkringsbolaget.

Aktuell Olycksfallsblankett hittar du här: http://pensum.se/forsakringsformedling/sport/gymnastik/


Meddela även ditt eget försäkringsbolag.

 

Försäkringar i föreningen

Alla gymnaster och ledare är försäkrade. Gymnaster upp till 6 år har basförsäkring, gymnaster 7 år uppåt har tävlingslicensförsäkring. Ledare har basförsäkring samt RF:s grundförsäkring. Basförsäkringen ingår i träningsavgiften. Tävlingslicensen kostar 180 kr per år. Mer information om försäkringarna hittar du här: http://pensum.se/forsakringsformedling/sport/gymnastik/

 

Återgång till träning efter skada

Ledaren ansvar för att ha tät kontakt med gymnast och förälder för att underlätta återgång till träningen. Vid lättare skada ser vi gärna att gymnasten kommer till träningen snarast efter skada för rehabiliteringsträning.

 

Utbildning

Föreningens ledare har genomgått utbildning i lättare skadehantering. Vid allvarliga skador kontaktas 112.

 

Sjukvårdsväska

I Dalhallen finns en fullt utrustat sjukvårdsväska i redskapsrummet. Blockansvariga ansvarar för att samtliga ledare i sitt block vet var den finns.

I skolsalarna har respektive ledare en egen sjukvårdsväska.

 


 
Mer om oss
Sponsorer och samarbeten