SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Parkour
Parkour

Parkour är en relativt ny verksamhet inom Svenska Gymnastikförbundet.

 

Parkour är att ta sig från punkt A till punkt B på snabbast, smidigaste och effektivaste sätt, att se varje hinder som en möjlighet, att omgivningen är en möjlighet till träning, lek och nya vägar, att genom träning utveckla förmågan att övervinna allt svårare hinder. Omgivningen blir utövarens lekplats och gym där bara den egna fantasin sätter gränserna.

Filosofin i parkour är att hitta vägar och lösningar, att hinder är möjligheter och att man kan utveckla sig själv genom att övervinna dessa.

Freerunning används ibland som en engelsk översättning av parkour och ibland som en form av parkour. Inom gymnastikförbundet används termerna synonymt.

 

Tyresögymnastiken har parkourgrupper från nybörjare till avancerad nivå. Vi tränar i skolsalar, i Dalhallen, Dalskolan eller Wettingehallen.

 

Anmäl dig genom att fylla i Anmälan.

 

Flertalet parkourledare är ungdomar. Vi behöver fler vuxna ledare till parkour som kan hjälpa till med att hantera gruppen, bygga banor och närvaroregistrering mm.
Är du intresserad av att bli ledare, maila kansli@tyresogymnasiken.se

 

Kontakta kansli@tyresogymnastiken.se för mer information.

 

Läs mer om parkour hos Svenska Gymnastikförbundet