SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Årsmöteshandlingar
2022-03-12 11:10

Välkomna till Tyresögymnastikens årsmöte tisdag den 15/3 kl 18:30.

 

Handlingar tilll mötet finns här https://www.tyresogymnastiken.se/dokument/?ID=162718&visa=25567

 

Mötet hålls i Stimmets skolas matsal med start 18:30, möjlighet finns att även delta digitalt via länk nedan. Alla medlemmar över 12 år, och de som fyller 12 år under 2022 har rösträtt på årsmötet. Du som medlem som vill att ett ombud ska delta i ditt ställe behöver förse ombudet med en skriftlig fullmakt, deltar du digital behöver fullmakt skickas till sekreterare@tyresogymnastiken.se senast tisdag 15/3 före kl 17.

 

Länk till digital möte: https://meet.google.com/tyt-oowt-hti

 

Väl mött,

Styrelsen i Tyresögymnastiken

 

STYRELSENS NYHETSBREV DECEMBER 2021
2021-12-13 10:48

Hej! 

Här kommer Tyresögymnastikens nyhetsbrev med en uppdatering om vad som är på gång i föreningen. Vi vill att du som aktiv, ledare eller förälder ska känna till vad vi gör i föreningens olika delar och hur du kan bidra. En nyhet är att vi samlat information från alla delar i föreningen i ett nyhetsbrev. 

 

STYRELSEN 

I slutet av oktober hade styrelsen, sportkommiten och anställda en konferens för att utveckla och bryta de stora frågorna framöver. Där diskuterades bland annat uppdatering och utveckling av föreningens vision, mål och klubbstil (värdegrund). Vi diskuterade hur vi ska utveckla föreningens discipliner truppgymnastik, parkour och cheerleading samt frågor om trygg idrott, ledarakademi och rekrytering av ledare och andra förtroendevalda. Stora och viktiga frågor för föreningen och där arbetet nu går in i en ny fas som är mer utåtriktad. 

 

I det arbetet behöver vi föreningens medlemmar, aktiva, föräldrar och ledare och vi vill därför bjuda in er att delta i följande arbetsgrupper. Alla grupper kommer att bestå av några medlemmar från styrelsen, sportkommittén och ibland någon anställd men vi vill förstärka grupperna med intresserade ledare och föräldrar för att få med fler perspektiv. Anmäl ditt intresse genom att kontakta kansli@tyresogymnastiken.se

 

Framtidsgrupp Cheerleading

Vår cheerleadingverksamhet har minskat i storlek sedan 2019. Gruppen ska beskriva nuläge, identifiera behov och  göra en plan för att stärka cheerleading inom Tyresögymnastiken.

 

Framtidsgrupp Parkour 

Parkourverksamheten har vuxit snabbt. Den har bra fart men en del växtvärk. Gruppen ska beskriva nuläge, identifiera behov och göra en plan för att stärka parkour inom Tyresögymnastiken.

 

Klubbstil/Värdegrund och föreningens Vision 

Föreningen har förändrats mycket de senaste två åren och det är dags att se över och uppdatera våra nedskrivna värderingar och vision dvs vilka ska vi vara och vart vill vi vara på väg?

Gruppen ska bidra med inspel kring att forma Tyresögymnastikens klubbstil/värdegrund och föreningens vision framåt. 

 

Tyresögymnastikens ledarakademi 

Vi har en bra ledarutveckling i Tyresögymnastiken med ca aktiva 230 ledare varav hälften är under 18 år. Nu vill vi vidareutveckla ledarna genom att skapa TG ledarakademi med tydligare struktur, tillföra fler moment och göra det till en formell merit att ha med i sitt CV. Gruppen ska skapa ledarakademin i samarbete med verksamhetsansvarig Helen Kvarnmalm som ansvarar för ledarutvecklingen. 

 

GRÄSROTEN

Med Gräsroten delar Svenska Spel varje år ut miljoner till ungdomsidrotten och föreningslivet i Sverige. Hur pengarna fördelas och hur mycket varje förening får bestäms av dig och alla andra som spelar hos Svenska Spel. Välj att stötta Tyresögymnastiken för att bidra nästa gång du använder Svenska Spels tjänster. 2021 fick föreningen 63 059 kr, pengar som går direkt tillbaka till verksamheten i form av ledarutbildningar samt inköp av redskap .

 

JULUPPVISNINGEN

Föreningen beslutat att ställa in den fysiska juluppvisningen i år, även om det är ett tråkigt beslut att ta då vi vet att våra aktiva verkligen sett fram emot att visa upp sina kunskaper vill vi verka för att minska risken för smittspridning. Vi kommer istället att göra en digital juluppvisning och presentera olika lag inom kort på våra sociala medier

 

TRUPPKOMMITTÉN / SPORTKOMMITTÉN

Truppkommittén byter namn till Sportkommittén (SK) för att ännu tydligare visa att vi arbetar för alla våra tre discipliner cheerleading, parkour och truppgymnastik. SK arbetar för den operativa verksamheten på träningsgolvet, medans styrelsen jobbar strategiskt. 

 

Vårt syfte är att aktivt arbetar med den sportsliga utvecklingen av föreningen och fungerar som en av länkarna mellan den dagliga verksamheten och styrelsen.

 

Den 16 oktober arrangerade vi ledardag i Kvarnhjulet då vi i två workshops jobbade med  ”Vårt bästa gympaminne” och föreningens Klubbstil. Roligt att se allas engagemang och nu arbetar styrelsen vidare med underlaget. 

 

Dagen fortsatte i Dalskolan där vi tog emot Tobias Karlsson som gav en entusiasmerande och tänkvärd föreläsning om utanförskap, vänskap, vikten av att sträcka ut en hand och att våga följa sina drömmar. Vi avslutade med att lära oss en gemensam koreografi - kul!

För ledare över 18 avslutades dagen med middag på Alecs vid Tyresö Golfbana där det bjöds på trerätters och det dansades in på småtimmarna. 

 

Just nu jobbar vi med de sista detaljerna för ledaraktivitet för våra unga ledare som genomförs den 15 januari. Håll utkik efter inbjudan! 

 

Vi arbetar ständigt för utvecklingen av hela föreningen och våra medlemmar. Framöver kommer vi att arbeta med uppdatering av ledarhandboken, identifiera och rekrytera blockansvariga till blocken GS2, Ungdom, Junior och Senior (är det kanske du?)  samt implementera arbetsmodeller och underlag för Trygg idrott.

 

Intresserad av att veta mer om vad Blockansvariga gör, eller Sportkommitténs uppdrag och hur du kan bidra? Hör av dig till tk@tyresogymnastiken.se så berättar vi mer.

 

VALBEREDNINGEN

Valberedningen har påbörjat sitt arbete inför årsmötet 2022 och de söker just nu personer som är intresserade eller kan tänka sig att sitta i styrelsen. För intresse eller för att få mer information vänligen kontakta Jan Murman (jan.murman@telia.com), ordförande i valberedningen.

 

Med detta tackar vi för en fantastisk termin, önskar en God jul och ledighet och ser fram emot vårterminen som startar upp i januari. STYRELSENS NYHETSBREV SEPTEMBER 2021
2021-09-14 15:11

Hej!
Här kommer en kort information från styrelsen i Tyresögymnastiken.

 

------------------------------------------------

VÄLKOMMEN TILL EN NY TERMIN HOS TYRELÖGYMNASTIKEN! Nu startar vi igång höstterminen. De senaste veckorna har vi lagt tid på interutbildningar av våra ledare men nu är vi redo att dra igång verksamheterna igen. Tillsammans med att samhället öppnar upp gör det oss hoppfulla om att föreningens verksamheter allt mer kommer kunna återgå mot ett nytt normalläge. Under hösten kommer vi också att starta upp ett antal nya grupper, bland annat paragymnastik och en grupp för veteraner

Sedan början av augusti är även föreningens nyanställda tränare på gång vilket kommer bli en förstärkning för hela föreningen. På tyresogymnastiken.se finns en presenation av alla föreningens anställda.

------------------------------------------------
PÅ STYRELSENS AGENDA
Förutom pandemin arbetar styrelsen bland annat med följande frågor just nu:

  • Kommunen lättar på pandemirestriktionerna

  • Tyresögymnastiken startar upp Paragymnastik

  • Tyresögymnastiken startar upp en veterangrupp

------------------------------------------------

 

Lättnader i pandemirestriktionerna

Från och med höstterminen 2021 har Tyresö kommun tagit bort begränsningar gällande antal personer i gympasalar, idrottshallar och omklädningsrum vilket innebär att vi kommer kunna återgå till mer normala träningsförutsättningar igen. Den 29 september tas även deltagartaket vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar bort vilket kommer möjliggöra för att också dra igång tävlingsverksamheten.

 

Tyresögymnastiken startar upp Paragymnastik

Till hösten startar Tyresögymnastiken äntligen en grupp Alla kan gympa för barn upp till 12 år med alla typer av funktionsnedsättningar.

Alla kan gympa är en verksamhet inom Svenska Gymnastikförbundet för personer med funktionsnedsättningar. Barnen får träna på grundmotorik, koordination, styrka, uthållighet och rörelse till musik. Vi bygger banor, leker lekar och prövar oss fram bland redskap, ärtpåsar, rockringar och annat skoj.

Mer information om Paragymnastik/Alla kan gympa hittar ni på hemsidan

 

Tyresögymnastiken startar upp en veterangrupp

Under hösten startar Tyresögymnastiken upp en veterangrupp som riktar sig till före detta gymnaster samt personer som i sen ålder vill testa på gymnastik.

Veterangruppen kommer vara en grupp som tränar för att det är roligt och kommer att träna söndagskvällar. Mer information samt intresseanmälan kommer inom kort på Tyresögymnastikens hemsida.

 

KONTAKTUPPGIFTER TILL STYRELSEN
Här hittar du hela styrelsen i Tyresögymnastiken. Du kan maila oss var och en eller alla samlat. Läs mer om styrelsen.

 

Din gruppansvariga ledare är din bästa informationskanal. Vänd dig alltid i första hand till dina ledare. Om du har funderingar som gäller hela föreningen får du gärna höra av dig till oss!

 

Hälsningar
Styrelsen i Tyresögymnastiken

 

Styrelsens månadsbrev September 2021

 
Tyresögymnastikens årsmöte - MED LÄNK
2021-03-16 21:37
Alla medlemmar hälsas välkomna till Tyresögymnastikens årsmöte som i år hålls digitalt. Du behöver en dator eller telefon med internetuppkoppling för att delta. Alla medlemmar över 12 år, och de som fyller 12 år under 2021 har rösträtt på årsmötet. 
 
Du som medlem som vill att ett ombud ska delta i ditt ställe behöver förse ombudet med en skriftlig fullmakt. 
 
--------------------------------------
Dag: Onsdag 17 mars
Tid: Klockan 18.00
Plats: Online 
 
Länk till Google Meet: meet.google.com/iar-ozmb-hgs
 
Anslut via telefon:  +46 8 505 440 85 (PIN: 225580963)
 
--------------------------------------
Förslag på dagordning
1. Fastställande av röstlängd för mötet.
2. Val av ordförande och sekreterare för mötet.
3. Val av protokolljusterare och rösträknare.
4. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt.
5. Fastställande av föredragningslista.
6. Styrelsens verksamhetsberättelse med årsredovisning/årsbokslut för det senaste verksamhets-/räkenskapsåret.
7. Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste verksamhets- /räkenskapsåret.
8. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser.
9. Fastställande av medlemsavgifter.
10. Fastställande av verksamhetsplan samt behandling av ekonomisk plan för kommande verksamhets-/räkenskapsår.
11. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner.
12. Val av:
  • a) föreningens ordförande för en tid av ett år;
  • b) halva antalet övriga ledamöter i styrelsen för en tid av två år;
  • c) suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning av 1 år,
  • d) 2 revisorer jämte suppleant och/eller 1 revisor från revisionsbyrå för en tid av 1 år. I detta val får inte styrelsens ledamöter delta;
  • e) 3 ledamöter i valberedningen för en tid av ett år, av vilka en ska utses till ordförande; samt
  • f) ombud till möten där föreningen har rätt att vara representerad genom ombud.
13. Eventuella övriga frågor som anmälts under punkt 5.
 
 
OBS: Beslut i fråga av större ekonomisk eller annan avgörande betydelse för föreningen eller medlemmarna får inte fattas om den inte varit med i kallelsen till mötet.
--------
Varmt välkomna! 
Styrelsen i Tyresögymnastiken
 
Mer om oss
Sponsorer och samarbeten