SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Trygg och säker idrott

Tyresögymnastiken vill erbjuda trygga idrottsmiljöer för både aktiva, ledare och föräldrar.

Du kan alltid kan höra av dig till gruppansvarig, blockansvarig eller till styrelsen för att berätta om något inte är bra.  
 
Våra ledare - förväntas vara positiva förebilder
Som ledare är du föreningens viktigaste resurs för att skapa en rolig, trygg och säker verksamhet för våra deltagare. Du får utbildning i ledarskap på våra ledarmöten och genom gymnastikförbundets utbildningar. I din ledaruppgift ingår att prata med deltagarna om hur man är en bra kamrat och att alla ska få vara med. Du behöver vara observant på hur alla i gruppen mår och trivs. Vi vill att du tillsammans med dina ledarkamrater har en kontinuerlig dialog om värderingar och bra ledarskap.
Alla ledare i Tyresögymnastiken måste visa upp ett aktuellt registerutdrag ur polisens belastningsregister en gång per år.
 
Våra deltagare - förväntas vara bra kamrater
Du och dina träningskompisar är en stor del av tryggheten och glädjen när vi träffas. Det är viktigt att alla är snälla mot varandra och att vi låter alla vara med i gemenskapen. Barnkonventionen är lag, du har rätt att känna dig trygg och uppskattad i Tyresögymnastiken. Vi ber dig att säga till om något inte känns bra.
 
Föräldrar - viktiga resurser och förebilder
Som idrottsförälder är du viktig resurs. Du skjutsar och hämtar, peppar och hjälper till på många sätt. Föräldrar är både publik och funktionärer på uppvisningar och tävlingar. Ditt engagemang är viktigt men känslorna får inte ta överhanden. Vi ber dig att agera lugnt och stöttande, att vara en förebild för ditt barn, alla deltagare och föräldrar. Tänk på att många av våra ledare också är ungdomar. Föreningens förväntningar på föräldrar beskriv i Föräldrar i TG
 
Idrottens förebyggande arbete
Idrottsrörelsens värdegrund har arbetats fram av Riksidrottsförbundet och gäller också i Tyresögymnastiken. Värdegrunden pekar på vad som är viktigt för att skapa trygga idrottsmiljöer. Den består av fyra grundläggande principer: 
 
  • Glädje och gemenskap
  • Demokrati och delaktighet
  • Allas rätt att vara med
  • Rent spel
I Tyresögymnastiken ansvarar ledarna och ytterst styrelsen för att föreningen följer idrottsrörelsens värdegrund och att verksamheten upplevs som trygg och säker.
 
 
 
När något inte känns bra
I vanliga fall är det enklast att ta upp saker med dina ledare. Du väljer själv om du vill prata om det på träningen eller kontakta dem efteråt. Du får gärna ta hjälp av en kompis eller dina föräldrar.
 
Om du inte vill prata med dina ledare eller om det inte hjälpt ber vi dig kontakta verksamhetsansvarig eller någon i styrelsen. Du hittar e-post och telefonnr på Kontaktsidan
Tyresögymnastikens ordförande Rikard Neidenmark: ordforande@tyresogymnastiken.se
 
Är det känsliga ärenden som du inte vill eller vågar berätta för någon i föreningen kan du kontakta Riksidrottsförbundets visselblåsartjänst.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Facebook
Mer om oss
Sponsorer och samarbeten